Jump to content
Maestronet Forums

Perubalsam varnish

violinoalto

Recommended Posts

AHoJ!

My přidáváme peruánský balzám do politúry na leštění (jako změkčovadlo), ale uvařit lak přímo z něj? Není na to moc měkký? Měl by to být lihový nebo olejový lak? Máte nějakou myšlenku, jak by to šlo? (myslím, že už jsem o takovém laku něco někde četl, ale nevím kde...)

Jinak, jak se máte? Na čem pracujete?

For english readers: Discover the beauty of our own language :)

AHoJ!

My přidáváme peruánský balzám do politúry na leštění (jako změkčovadlo), ale uvařit lak přímo z něj? Není na to moc měkký? Měl by to být lihový nebo olejový lak? Máte nějakou myšlenku, jak by to šlo? (myslím, že už jsem o takovém laku něco někde četl, ale nevím kde...)

Jinak, jak se máte? Na čem pracujete?

For english readers: Discover the beauty of our own language :)

Or use Google Translate. ;)

"Hello!

Peruvian balsam we add polish to shine (as a plasticizer), but the cook paint directly from it? Is not it too soft? It should be an alcohol or oil paint? Do you have any idea how it would go? (I think I have something of such paint read somewhere, but I do not know where ...)

Otherwise, how are you? What are you working?"

Ahoj příteli, píši v angličtině, aby všechny

První Perubalsam

Myšlenka dělat stejně jako práce s benátskou balzámem nebo jiných pryskyřic, vyjma sandarac

a) warm up - just get resin - crush - consider necessary amount

B) se pak vaří s olejovým lakem je třeba udělat

2. Co teď mám dělat:

Strad v roce 1720, jak to dělají houslaři v Lubech u Chebu (česky)  formerly Schonbach

Uvařila jsem sandarac lak ----- sandarac srazily

Musel jsem znovu četl váš příspěvek, jak to udělat ----- pyrogeneze zapomněl jsem, že mám trochu teplé sandarac jen 180 C - a znovu

3. Jak?

Jsem rád, dosáhl jsem první housle úspěch. Dostal jsem cenu za nejlepší zvuk na Mezinárodní houslové soutěži Violino arvenzis 2015 - - předseda poroty Simeone Morrasi.

Zde je záznam o finální odvetě na mé housle - pouze na mobil

Byl jsem na podzim s housle a violu u Triennale v Cremoně a já jsem nedostal nic. On tam vyhrál s krásný housle Davide Sora

Těším se na setkání po slovenském jazyce v roce 2017 v soutěži. Je to dobrá zkušenost a hodně nových kamarádů. Já vás seznámí s ostatními.

Líbilo se mi váš příspěvek na recept na laku alkoholu z Luby u Chebu :-)